Menu Sluiten

over deze website

Een zwembad bouw je meestal maar 1 keer in je leven. En als je iemand bent die dingen graag zelf doet is het dus belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je kan namelijk echt cruciale fouten maken wanneer je niet weet waar je mee bezig bent.

Deze website helpt jou om eindelijk dat droomzwembad te bouwen. Het is geen wikipedia over alle mogelijkheden of opties, maar gewoon een handleiding voor een bouwkundig zwembad bij jou in de tuin. Wat kan je allemaal met deze handleiding?

  • Schat definitief in of je zelf een zwembad gaat bouwen of dat je het toch (deels) gaat uitbesteden
  • Ontdek de basismaterialen van een bouwkundig foliezwembad
  • Organiseer en plan een haalbaar concept voor de bouw van je zwembad
  • Stel een betrouwbaar budget op voor alle (bijkomende) kosten van de bouw
  • Geef de juiste instructies aan specialisten (zoals een metselaar of loodgieter) die jou ondersteunen

Op deze website bespreek ik voornamelijk bouwkundige zwembaden die gemaakt worden met zwembadfolie. Met bouwkundig versta ik: een zwembad met een betonvloer en wanden van bijvoorbeeld betonblokken, eps bouwstenen of, uitzonderlijk, houten panelen of damwanden en voorzien van een (gewapende) zwembadfolie .

Andere type zwembaden, zoals tegelzwembaden of monoblock baden hou ik buiten beschouwing. Voor deze zwembaden is meer gespecialiseerde kennis nodig. Wel zal ik af en toe alternatieven aanstippen die je ook kan overwegen.

Informatie over andere zwembaden en uitgebreidere besprekingen van waterbehandeling en verwarming kan je vinden in mijn boek: een startersgids met daarin 25 jaar verkoopgesprekken verzameld. Je kan dit boek aanschaffen via de webshop.

Naast de informatie over de ruwbouw en foliewerkzaamheden bespreek ik ook de zwembadtechniek en verwarming.

Hierbij maak ik wel de opmerking dat het een overzicht is van de basiskennis en geen stap-voor-stap beschrijving voor elk type filterinstallatie. Er zijn hiervoor namelijk te veel factoren om rekening mee te houden. Daarnaast is er soms niet 1 oplossing, maar zijn er meerdere opties. Vele aspecten zijn echter wel altijd van toepassing en die vind je dan ook in deze nieuwe uitgave.